Pale Strike

Vanaf dinsdag 11 t/m donderdag 13 april vliegen er in verschillende blokken (gevechts)vliegtuigen en helikopters rond in de omgeving De Peel.

Krijgsmachtpersoneel leert bij de School Grond Lucht Samenwerking om samen te werken met vliegtuigen en helikopters. De training in omgeving De Peel staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

De militairen die luchtsteun aanvragen noemen we ook wel Joint Terminal Air Controllers (JTAC). De JTAC is een gekwalificeerde operator die in staat is om, vanuit een vooruitgeschoven positie, gevechtsvliegtuigen, aanvalshelikopters en bewapende verkenningsvliegtuigen aan te sturen boven het inzetgebied. De JTAC wordt vaak gezien als een missie essentiële functie vanwege het belang van luchtsteun bij hedendaagse Speciale Operaties.

Vliegbewegingen Pale Strike:
Maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 16.30 uur

De volgende toestellen kunt u waarnemen:
F-16 gevechtsvliegtuigen F-35 gevechtsvliegtuig Apache gevechtshelikopter L-39 civiel vliegtuig Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondig